PELETLEMENİN FAYDALARI
1. Yapılış Formalarından dolayı depolama ve yemleme sırasında yem kayıpları en aza iner.
2. Hayvanlar tarafından yem yeme sırasındaki seçiciliği ortadan kaldırır.
3. Yapım esasında uygulanan ısı işlemlerinden dolayı yem hammaddelerindeki hayvan sağlığına zararlı mikro organizmaları ortadan kaldırır.
4. Yemin yüksek ısıda pişirilmesinden dolayı yemlerin hayvan tarafından sindirilebilirliğini artırır.
5. Hayvanlar pelet yemi daha iştahla tüketirler.
6. Pelet yemin her tanesi aynı besin değerini içermektedir.
7. Pelet yemin dayanıklılık süresi toz yeme oranla 3-4 kat daha uzundur.
8. Pelet yemlerde tozlanma olmaması nedeniyle soluk borusu ve akciğere kaçma riski yoktur.
9. Pelet yemin işkembede kalma süresi daha uzundur. Daha iyi değerlendirilir.
10. Peletleme sonucu homojen bir besin maddesi içeriği oluşmaktadır.
11. Vitamin ve mineraller pelet yemde hiçbir şekilde ayrışmaz. Dip bölümlere çökmesi toz yemde olduğu gibi görülmez.
12. İnce ve toz yemde hayvanlar daha lezzetli öğelereri seçip yerler ve geri kalanını yemlikten atarlar. Pelet yemde bu durumu söz konusu değildir.
13. Pelet yemle beslenme daha fazla et ve daha fazla süt demektir.
|